Kapsylkonst

Alla vackra ramar och speglar med kapsyler på vår hemsida är tillverkade av en och samma man, Spider. Ja, det är hans riktiga namn, jag har frågat! Han delar lokaler med en rad olika konstnärer i Lusaka, Zambia. Det är rymliga lokaler där var konstnär har ett eget bås. Det är alltid mycket aktivitet där och från gång till gång kan jag följa hur arbetet framskrider. En skulptur tar form i ett bås, en stor målning får djup av en lika djupt koncentrerad målare i ett annat. I ett tredje bås sitter en rasta man och funderar på livets stora frågor. Spider verkar dock vara av den mer företagsamma typen och har alltid många beställningar att hinna med. Varje månad står han och säljer vid en mycket populär marknad. Där visar han upp alla sina kreationer, spegelramar, tidningställ, tavelramar och stolar med sits helt gjord av ståltråd och kapsyler. Vardagsföremål som blir konstverk i sig själva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s