Hushållsrullehållare del 1

Vi har jobbat med en idé till en hushållsrullehållare (pust långt ord det där!). Först hade jag kollat lite idéer på nätet och tänkt att en i ståltråd (eller ”fil del fer” som det visst kallas) kunnde bli snyggt. Så jag stannade till vid en hantverksmarknad i Lusaka en dag och letade rätt på en man som tillverkar diverse föremål i ståltråd. Jag gav honom en bild, mått och muntlig beskrivning, dessutom gav jag honom helt enkelt en hushållsrulle att jobba efter. Dagarna gick och efter två veckor ringde jag upp honom för att se hur det hela hade gått. Han hade inte ens börjat! Han försökte på något vis beskylla sin bror och bedyrade att han snarast skulle sätta igång. Det är nu en månad sen och jag har fortfarande ingen hushållsrullehållare… Förmodligen var han en av dem som nöjer sig med det lilla det kan sälja till turisterna, och pappersrullen togs med all säkerhet hem och användes upp! 
Så här såg inspirationesbilden ut:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s