Röda träskor i Afrika

Träskor i Afrika

Mina fötter- trygga på den afrikanska jorden i mina fina svenska träskor. En bild som får symbolisera hur det är att som svensk hitta hem i ett främmande land, något som jag lyckats med sen jag tog steget från Gotland till Zambia för drygt åtta år sedan. Att skapa en plats att kalla hem långt ifrån sin kultur, sitt språk, allt det familjära är en process. Samtidigt som jag har lärt mig att anpassa mig och avvara mycket av det vi tar för givet i Sverige så har jag under den processen insett vilka saker som känns viktiga att hålla kvar vid, vad som är en del av min svenska identitet. De röda träskorna får representera den biten, och den torra afrikanska jorden representerar den plats jag valt att kalla hem.

Click here for english….

6 thoughts on “Röda träskor i Afrika

 1. Pingback: Red clogs in Afrika « Life in Zambia

 2. Ser dig framför mig bland husen på Chankwakwa farm. Säkert är mycket ändrat sedan besöket -86. Det röda tegelhuset var just klart och man hade inte börjat med torkade frukter. Bertil var då en liten pojke som ej börjat skolan. Fantastiskt att i dag kunna följa Er på nätet. Ett stort Tack för att Du och Niccola gör det möjligt att få förmedlat tankar från mitt andra hemland 69-72 Zambia.

  • Ja, oj, det är förståss mycket som förändrats på alla de åren. Nu är det Bertils och mina barn som springer omkring på gården. Kul att du följer bloggen! 🙂

 3. I see you don’t monetize your website, don’t waste your
  traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra $$$, search for: Ercannou’s essential adsense
  alternative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s