Kul med kapsyler

Kul med kapsyler

Vem behöver leksaker när allt du behöver är en syster / bror och några kapsyler? Eftersom många barn växer upp i fattiga familjer i Zambia har de aldrig vetat vad det är att äga en leksak. Ändå leker de. Det är fantastiskt vilken kreativitet dessa barn har. Något jag tror att många barn i västvärlden har förlorat på grund av dataspel, mobiltelefoner och en ständig stimulans från dyra leksaker omkring dem. Barn här kan plocka upp några kapsyler, lite ståltråd och i deras händer blir det till en bil. En bit trasigt tyg blir en docka. Strängar av plast rullas upp och får duga till fotboll. Jag är tacksam för att mina egna barn har lärt sig att använda sin kreativitet på samma sätt. Trots att de äger fler leksaker än genomsnittet av afrikanska barn så uppskattar de fortfarande de enkla sakerna som pinnar, kapsyler och andra kasserade föremål. Det är till och med svårt att veta vad man ska ge dem i födelsedagspresent då den mesta leken sker utomhus med hemgjorda leksaker … Jag tror nog att jag kan ge dem en stor burk kapsyler i julklapp!

En person som säkerligen lekte med kapsyler och ståltråd som barn är konstnären Spider vars produkter du kan hitta på SavannaHomes webshop.

Bottle Top Bin

Korg tillverkad av kapsyler och ståltråd

Click for english…

2 thoughts on “Kul med kapsyler

  1. Pingback: Bottle top fun « Life in Zambia

  2. Håller med. Barn i utvecklingsländer tilläts vara barn längre. Våran 10 åriga dotter påstår nu att hon behöver en i phone. För dryggt ett år sedan när vi bodde i Zambia var det knappt tal om mobil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s