Biståndsfällan

Intressant radio programme om Varför misslyckas västvärldens biståndsprojekt så ofta? Är det de fattigas fel? Och kan man kräva att fattiga ska agera mer rationellt än rika? Programledare: Karin Arbsjö.

Man kan också läsa texten av Dan Jönsson, som fick nya insikter när han läste boken Poor Economics, skriven av två ekonomiprofessorer vid Massachusetts Institute of Technology som vill revolutionera biståndspolitiken.

Jag håller med om att det som behövs är KUNSKAP.

Barn i Zambia

Barn i Zambia

 

This entry was posted in african products and tagged , , by NICKY. Bookmark the permalink.

About NICKY

I was raised on a farm in Zambia. My Dad comes from Kalix in Sweden and my mother from what used to be a small village outside of Lusaka. I first moved to Sweden to study business. My experience and lessons learned today are from international business and development work primarily in Southern Africa but also from my passion for Africa, its people and vast craftsmanship.

1 thought on “Biståndsfällan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s