Integrerar sig svenskarna?

Min svägerska i Zambia skriver om omvänd integration. Hon är från Gotland och bor sedan 7 år tillbaka i Zambia.

LIFE IN ZAMBIA

Kanelbullen -en viktig del i min svenska identitet :)

I Sverige pratas det ofta om ”problemet” med att ”invandrare” inte integreras, en fråga som ofta rör upp starka känslor och som inte sällan spelar SD rakt i händerna. När frågan tas upp kommer argumenten att om man bor i Sverige så ska man följa den svenska kulturen, hålla på de svenska traditionerna och lära sig det svenska språket. Men frågan är om det fungerar så när det är omvända förhållanden? Hur väl intergrerade är de utvandrade svenskarna? Låt mig som utvandrad svensk dela mina funderingar kring den frågan. Inte förren jag själv flyttade långt ifrån Sverige förstod jag vad det betydde för mig att vara svensk, vilka traditioner som hade djupare betydelse och vad som var en viktig del  i min svenska identitet. Aldrig hade det tidigare varit så viktigt för mig att bevara detta. Många gånger går man långt för att få lite ”svenskhet” kring jul och påsk…

View original post 149 more words

This entry was posted in african products by NICKY. Bookmark the permalink.

About NICKY

I was raised on a farm in Zambia. My Dad comes from Kalix in Sweden and my mother from what used to be a small village outside of Lusaka. I first moved to Sweden to study business. My experience and lessons learned today are from international business and development work primarily in Southern Africa but also from my passion for Africa, its people and vast craftsmanship.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s