Min webbsida från 90-talet

Afrikansk inredning från 90-talet

Tvättkorgar

Afrikanska tvättkorgar från 90 talet

Nu låter jag gammal men det kanske är att gilla läget och acceptera att jag kanske inte är så ung när jag vill säga att “Oj vad tekniken har förändrats!” Jag har hittat igen min gamla webbsida från Afroimport som jag startade under tiden som jag pluggade på handelshögskolan i Umeå på 90-talet. Då fick man själv knappra in 0or och 1or för att skapa en hemsida minsann. ( tekniken var nog  inte min starkaste sida då heller) . Det var på den tiden då man hade grattis email hos spray och då bip.net som numera länkar till spray var som super het. Savannahome.se  online butik är betydlig enklare att driva idag.

Där i cybervälden flyter mina Afrikanska inredningsprylar. Mina vackra långhalsade giraffer och vackra tvättkorgar känner några av er säkert  igen. De kunde man hitta på ett och annat trendig heminredningsbutik som House i Stockholm och Oz i Umeå. De verkar ha försvunnit under de 11 åren jag har bott i Zambia. Hur man tar bort sidan Afroimport har jag faktiskt ingen aning om. Den kanske kommer bara att finnas med där i all evighet.

Lite synd men också lite tryckt ändå är att hantverkarnas korgar, masker och giraffer de är sig lika.  De har kunskaper som har gått i arv från generation efter generation och är extremt duktiga med det de gör. Tyvärr finns det inte många hantverkare kvar. Folk flyttar från landsbygden till städerna där jobb, pengar och en modern livsstil attraherar.  Oftast har städerna inget att erbjuda.

Lantlig heminredning

Idag jobbar Savannahome med producenter i Afrika för att utveckla deras tekniker för att marknadsanpassa deras produkter för en nordisk marknad. Vi jobbar även med marknadsföring och försäljning av inredningsdetaljer från landet. Alltså lantlig heminredning!  Vi vill erbjuda inredning som tillför något extra till ett nordisk hem. Till skillnad från Afroimport så vill Savannahome erbjuda en fusion av svensk och afrikansk inredningsdesign. Vi vill ha enkla och praktiska bruksföremål med en good Afrikansk feel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s