Virkade tomtar och änglar från Afrika

virkad ängel

Virkade julänglar

Virkade tomtar

Virkade tomtar

När jag växte upp i Zambia så väcktes julkänslor av det första regnet efter en längre torrsäsong, av cikadorna och grodor sjungande i nattmörkret och av det årliga julbrevet som släkten skickade ut med en lång meny till den årliga julträffen. Med det första snöfallet här I Holmsund i  veckan så har barnen börjat prata om pulkåkning, skridskor och såklart JUL. Nu måste det styras upp. Vart vi kommer att fira, med vem, önskelistor planeras och tack och lov inga planer än på vad som ska ätas.

Nu längtar vi alla till jul, tomtegröt, julsång och rolig julpynt och juldekorationer och julänglar och jultomten. Snart kommer dessa underbara virkade juldekorationer till Savannahome.  Jultomtarna och änglarna är virkade av kvinnor i Cape Town, SydAfrika.  Ett projekt som stödjer kvinnor från Zimbabwe, Malawi , Congo och SydAfrika att skaffa meningsfull sysselsättning. Kvinnorna arbetar med 100% bomull och kreationerna görs  i modern design med en stark Afrika feeling.  Dessa vackra virkade änglar och den virkade Afrikanska tomten kommer verkligen med julefrid och julglädje.

Håll utskick i webbutiken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s