Modehjältarna

I en värld där slit och släng kulturen råder känns det roligt att det finns några hjältar som brinner för att förändra och som faktiskt lever som de lär.

JohannN som får sin inspiration från Norrland med sina vackra smycken pratar gärna också om Slow Fashion som handlar om att välja kvalitet  före kvantitet och reflektion och prioriteringar. Johanna föreläser gärna om Slow Fashion som ber oss att sakta ner.

Näbbstövlar

Att leva som man lär ( source Johanna N)

 Adrienne som är grundaren av bloggen “Sustainable and Style” som finns på bloggportalen Other sides of fashion, där ett antal olika bloggare belyser mode ur olika  perspektiv. Adrienne skriver gärna ur ett hållbart perspektiv. Här skrivs om inredning och mode som är bra för både miljön och människor. Här hittar man även  tips och idéer för schysst shopping men också reflektioner över hur man själv kan leva mera hållbart.  Adrienne föreläser inom ämnet Hållbart Mode.

Hållbara kläder

Sy paljetter på trasiga kläder ( source other side of fashion)

 Meretes lever verkligen som hon lär. Från mode till mat så lägger Meretes stor vikt på att det ska vara miljövänligt. Hon driver butiken Meretes som säljer ekologisk mat, hudvård och utvalda ekologiska kläder.  Butiken är nominerad till årets hållbara butik på Umeås Handelsgala 2014.  Hon föreläser gärna om hennes val och vikten av att välja ekologiskt.

Fina koftor från norska OLEANA ( Meretes)
This entry was posted in Sustainability and tagged , , , by NICKY. Bookmark the permalink.

About NICKY

I was raised on a farm in Zambia. My Dad comes from Kalix in Sweden and my mother from what used to be a small village outside of Lusaka. I first moved to Sweden to study business. My experience and lessons learned today are from international business and development work primarily in Southern Africa but also from my passion for Africa, its people and vast craftsmanship.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s